W ostatni piątek tj. 15.03.2024 projekt „Gruzja od kuchni” zawitał do Poznania. To już 7 miasto w Polsce, w którym zorganizowaliśmy warsztaty kulinarne dla naszych Partnerów Handlowych. Tym razem wydarzenie odbyło się w industrialnych przestrzeniach studia kulinarnego The Kitchen (www.thekitchenstudio.pl).
Nasi goście z rynku tradycyjnego oraz nowoczesnego mieli możliwość przygotowania gruzińskich potraw w towarzystwie dwóch doskonałych szefów kuchni: Wojciecha Świętek oraz Krystiana Szopka. Uczestnicy poznali tajniki przygotowania: chinkali z mięsem, chaczapuri z serem oraz klasycznego deseru gruzińskiego zrobionego z orzechów oraz miodu.
Goście warsztatów podczas całego wydarzenia degustowali wina Gamziri oraz Ikalto, które idealnie uzupełniły smak przygotowanych potraw. Wspólne gotowanie zakończyło się klasyczną gruzińską biesiadą.
Uczestnikami spotkania z ramienia TiM byli: Wiceprezes Zarządu - Ewa Krzuś-Wiśniewska, Beata Podstawny – Dyrektor Sprzedaży, Jarosław Pilarski - Koordynator Regionu, Aleksandra Sieracka - Key Account Manager oraz Marek Zając – reprezentujący dział Trade Marketingu.
Gościom serdecznie dziękujemy za udział w wydarzeniu. Z niecierpliwością czekamy na kolejne spotkania!