Tradycyjna kuchnia śląska i chilijskie wina, czyli nietypowe połączenie w nietypowych wnętrzach

Kolacja komentowana dla naszych partnerów biznesowych ze Śląska

Za nami kolejne spotkanie z cyklu Kuchnia i Wino. Tym razem wraz z naszymi partnerami handlowymi odwiedziliśmy restaurację Szyb Maciej, która powstała w odresturowanym budynku starej kopalni węgla kamiennego Concordia w Zabrzu. Gośćmi specjalnymi podczas kolacji byli przedstawiciele winiarni Cono Sur: Joaquin Mahuzier, Mathieu Tiche oraz Macarena Andrea Vargas Maureira. Podczas spotkania reprezentanci Chile opowiedzieli o marce Cono Sur i stosowanych przez producenta „zielonych praktykach”. Był to moment spotkania dwóch kultur. Tego wieczoru przełamywaliśmy schematy i bariery pokazując, że tradycyjna śląską kuchnia wspaniale łączy się z winami, z Nowego Świata. Degustacja win odbyła się w towarzystwie kochanego na Śląsku od pokoleń dania głównego: rolady śląskiej z kluskami i modrą kapustą oraz wybornego deseru szpajzy cytrynowej.

W spotkaniu wzięli udział partnerzy biznesowi z Rynku Tradycyjnego oraz reprezentacja firm, z którymi współpracujemy w ramach działalności B2B/B2C. Licznie zgromadzili się również przedstawiciele naszej Spółki, m.in. Zarząd TiM z Prezesem Zarządu, Mariuszem Glenszczykiem na czele. Z ramienia Spółki udział w kolacji wzięli także: Beata Podstawny, Zastępca Dyrektora ds. Rynku Tradycyjnego, Marcin Dawid, Koordynator Regionu Śląsk oraz przedstawiciele działu B2B/B2C.

Było pysznie i inspirująco, już dzisiaj nie możemy doczekać się kolejnych spotkań.

Dziękujemy organizatorom za zaangażowanie i perfekcyjne przygotowanie eventu.

Do zobaczenia w kwietniu we Wrocławiu.

16.03.2023

Polecamy

Mogą Ci się też spodobać: