Prohibited Wine
Prohibited Wine Rum Barrel Aged
Czerwone Półwytrawne
Wino w kolorze rubinowej czerwieni, z eleganckimi aromatami czarnych owoców, a także kawy i czekolady. Wyczuwalne są również subtelne nuty rumu, gdyż po 6 miesiącach leżakowania w dębowej beczce, było ono starzone 2 miesiące w beczce po rumie z Ameryki Środkowej. Wino charakteryzuje przyjemna słodycz, eleganckie taniny, dobra koncentracja i intensywny finisz. Zaleca się podawanie go do grillowanych czerwonych mięs, takich jak wołowina, jagnięcina czy wieprzowina. Dojrzałe sery również doskonale harmonizują z jego taninami. Zdekantować i pozwolić pooddychać przez 30 minut. Podawać w temperaturze 18°C.
- Chile
- Cabernet Sauvignon
-
Pasuje do grilla, czerwonych mięs
-
Podawać w temperaturze 16-18°C
-
alk. 13,5%